Zet de ‘anti’ in anti-aanbaklaag

Zet de ‘anti’ in anti-aanbaklaag

Bewonderend kijk je naar je net gebouwde Co-Fire, de smaak van de BBQ al in je mond. Maar voordat de culinaire pret kan beginnen moeten we nog wat voorwerk doen. Dit gaat er voorzorgen dat jouw maaltijd er nog lekkerder en beter uitkomt.
Aansteken van het vuur Zet de ‘anti’ in anti-aanbaklaag Je bezorging is geleverd!

De GrillRing die je ontvangen hebt word geleverd in roestvrije staat. Om te voorkomen dat deze op den duur gaat roesten is het belangrijk om deze goed in te vetten. Het invetten dient voor, tijdens en na ieder gebruik van de GrillRing plaats te vinden. Maak de GrillRing schoon met water om eventuele vuil en stof van de plaat te poetsen. Vet de plaat in met olie. Niet alle olies zijn geschikt om te verhitten. Het kan zelfs ongezond zijn omdat er kankerverwekkende stoffen kunnen ontstaan. Deze worden PAK genoemd: Polycyclische aromatische koolwaterstoffen. Bak daarom bij voorkeur in ‘gewone’ olijfolie, arachideolie, zonnebloemolie of maisolie. Met deze olie verkrijgt je de meeste mooie zwarte anti-aanbak laag oftewel een beschermlaag op de GrillRing.


Wat doet een ‘anti’ aanbak laag?

Een anti-aanbak laag zorgt ervoor dat je een laagje op je Grillring krijgt waardoor, het woord zegt het al, anti, niet blijft plakken. Hierdoor komt je vlees makkelijker van je plaat af, blijven je groente hun mooie vorm behouden en bovenal, hoef je minder olie te gebruiken. Hierdoor word de maaltijd minder vet en kun je gezonder koken.


Om deze anti-aanbak laag te maken gaan we een klein vuurtje maken in de vuurschaal. Dit doe je doormiddel van een tent vorm te maken van je hout blokken. Laat deze voor een half uurtje branden, zodat de GrillRing zich kan ‘zetten’. Hierdoor wordt het eventuele licht kromtrekken geminimaliseerd. Door het design van de Ring zal het overtollige vet de schaal terug in druppen. Het vuur zal al het overtollig vet en viezigheid verbranden en opruimen. 


Na dit één keer gedaan te hebben is deze procedure niet meer nodig en kan er gebakken worden wanneer je maar wilt. 

 

Of bekijk de video voor een visuele instructie!